• by:
  • May 25th, 2022
  • Category: inspiratie

Green is the way to go


Duurzaam ondernemen is al lang geen modewoord meer. Bij Au Flan Breton verankeren we duurzaamheid iedere dag meer in onze onderneming.

Green is the way to go

Wat wij doen voor een beter leefmilieu

Duurzaam ondernemen is al lang geen modewoord meer. Bij Au Flan Breton verankeren we duurzaamheid iedere dag meer in onze onderneming zodat we beter omgaan met schaarse grondstoffen, minder energie verbruiken en beter inspelen op de behoeftes van morgen. We zijn ervan overtuigd dat we hierdoor mee bijdragen aan de toekomst en efficiënter en weerbaarder worden als organisatie. Want samen duurzaam, dat duurt het langst.

Draagtas Au Flan Breton

Go to zero met plastic

Wist je dat de gemiddelde gebruiksduur van een plastic tasje amper twaalf minuten is? Zonde voor het tasje én voor het milieu.

Bij Au Flan Breton zetten we daarom maximaal in voor herbruikbare tassen onder de oproep “samen duurzaam”. We vragen onze klanten een eigen zak mee te brengen naar de winkels.

Naast een minimaal gebruik van plastic zetten we ook maximaal in op de recyclage van ons afval. 


Too good to go

Voedselverspilling is verantwoordelijk voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Hier willen wij mee verandering in brengen. Daarom bieden we ook bij Au Flan Breton op het einde van de dag overgebleven producten aan via Too Good To Go pakketten. Want vandaag wordt meer dan een derde van het voedsel verspild.

Bij Au Flan Breton willen we bewust meewerken aan een planeet zonder voedselverspilling. Sinds de start werden er op die manier al meer dan 22.500 maaltijden gered.

Naast het project Too Good To Go proberen we ook op andere manieren voedselverspilling tot een minimum te beperken. In dat kader wordt ons oud brood opgehaald en verwerkt tot dierenvoeding. 

Too Good To Go Au Flan Breton


Lichten doven Au Flan Breton

Zuinig energieverbruik

Door zuinig om te gaan met energie helpen we bij Au Flan Breton het klimaat een handje.

Samen met onze medewerkers zetten we in op bewust energieverbruik. Wanneer ovens niet gebruikt worden, worden deze bij ons uitgeschakeld. En ook de lichten doven wanneer we ze niet nodig hebben. Kleine inspanningen die allemaal bijdragen aan een bewuster verbruik en een betere planeet. Tot slot recupereren we warmwaterdampen in onze afwasmachines.
Elektrisch rijden

Bij Au Flan Breton investeren we ook in een groen wagenpark. Onze eerste volledig elektrische MAN is ondertussen een feit. Met een actieradius van 150km zonder laden, wordt ons dagvers gebakken brood en banket duurzaam en 100% elektrisch geleverd.   

MAN elektrische wagen Au Flan Breton


Deel deze pagina met je netwerk.

logo au flan breton
Dagvers gebakken broden, banket,... een hartelijke bediening in al onze winkels.

info(at)auflanbreton.be
Tel. 02 767 05 00

Bvba Delrue B&M, BE0627.869.716